Je-weet-wel-Lelies…

Het bezoek aan een bloemenzaak kan na een week op een fiasco uitlopen. Ik ben weg van witte Lelies, Twee of drie takken in een hoge smalle vaas ziet er zo mooi uit. De eerste dagen loop je bewonderend om de knoppen heen, en registreert iedere kleurverandering van groen naar wit, in afwachting van het openbarsten. Maar zodra een bloem open is, ben ik erg gemeen, ik ‘help’ de bloem… en knip de meeldraden eruit.Mijn huiskamer is niet zo groot en de kans is vrij groot dat je de bloemen aanstoot. Niet aan te bevelen bij Lelies weet ik uit ervaring. In de kamer staan dus alleen ‘Je weet wel’ Lelies … ;-).

Maar de bloemen namen wraak! De geur … de een vindt het geweldig, maar ik zat snotterend met hoofdpijn op de bank. Er bleef maar een actie over om het grootverbruik van papierenzakdoekjes en paracetamol te stoppen: de vaas moest weg. Het vriest niet, dus staat hij nu buiten op het tuintafeltje voor het raam. Genieten op afstand. Witte Lelies staan nu op mijn zwarte lijst, boven de Fresia’s en de Mimosa. (zucht) Gelukkig is het ’s ochtends al licht als ik ontbijt en geniet ik dan van het uitzicht op een prachtig boeket.

IMG_8545IMG_8534Het zonnetje van de afgelopen dagen doet weer wonderen met de natuur, de eerste perzikbloesemknopjes vertonen kleur en staan op openbarsten, de Prunus idem dito.

 

 

In het grind IMG_8547ontdekte ik de eerste blaadjes van de Cyclamen die vorige herfst geplant zijn.  Cyclamen herinneren mij altijd aan de tuin bij mijn ouderlijk huis in Kerensheide. Hopelijk gaan ze bloeien, maar dat is bij Cyclamen onvoorspelbaar en kan jaren op zich laten wachten.

 

 

IMG_8529Leuk om te zien is dat het driehoekige vogelhuisje voor het tweede jaar weer bewoond is, een koppeltje Pimpelmezen hakt de ingang al op maat en vliegt in en uit. IMG_8537Vanaf mijn bureau kan ik dat mooi bijhouden. Van naaien of lezen komt dan weinig.

Helaas heeft het verplaatsen van het gewone vogelhuisje nog geen resultaat, het wordt genegeerd… (Op Funda zetten?)

Ik hoop op een mooie PasenIMG_8509, maar de voorspellingen van weer-online zijn niet zo rooskleurig.  Ach het is nog een week, wie weet…

 

IMG_8508

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.