Bloembollenpracht

Tussen de felle buien door een prachtige zon die spettert op de tulpen in de voortuin. Een mini Keukenhof in Dommelen. Tulpen in mooie pastel kleuren en wat effen accenten in dieprood, paars en oranje. Waar die gele tulpen vandaan komen weet ik niet meer, maar ze staan er mooi bij. 

IMG_8792

Begin november heb ik de bollen geplant. Bollenplanten is werken aan de lente, een van de laatste buitenkarweitjes voordat het voor mij te koud wordt om iets buiten te doen. En zoals ieder jaar liet mijn rug weten dat ik er altijd te veel koop …maar een paar avonden met een hittepit op de bank doet wonderen. (Paracetamol ook)

IMG_8795 IMG_8784

Helaas heb je van tulpen maar een hooguit twee jaar plezier. Dit najaar probeer ik van de tulpenbollen af te blijven en koop ik alleen verwilderingsbolletjes! Tenminste dat is het plan, als de tuincentra mij niet verleiden …

IMG_8789

In de achtertuin heeft de Camelia geluisterd naar de preek die hij vorig jaar van mij kreeg, of bloeien of eruit! Hans heeft hem grondig gesnoeid en daar heeft hij prachtig op gereageerd, hij zit helemaal onder de rode bloemen. Natuurlijk helpt het dat we dit voorjaar nog geen strenge nachtvorst gehad hebben.

IMG_8796

Het is al half april geweest en dit kleine plukje blauwe druifjes in de achtertuin is op zijn retour.

IMG_8798

Op dit moment klettert te regen alweer tegen de ruiten, hopelijk is het volgende weekend beter buiten weer, het is niks warm buiten!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.