Theetuin de Roode Vennen

Theetuin De Roode Vennen in Broekhuizen is nog niet zo bekend maar het omrijden meer dan waard. We hebben er een heerlijke tijd doorgebracht in de tuin. Maar ook struinen door het park,  of wandelen door de bossen van Staatsbosbeheer is hier een belevenis.

pano theetuin de roode vennen

Vanuit de openbare weg ga je door een indrukwekkende poort de oprijlaan in richting kleine parkeerplaats.

IMG_0289 IMG_0287

De auto’s die er vandaag staan hebben allemaal een fietsendrager op de trekhaak. Het arrangement “Trappen en Happen” is blijkbaar populair. Gelukkig wordt vanuit de parkeerplaats de Theetuin met bordjes aangegeven; hoge heggen ontnemen je het zicht.

IMG_0279  IMG_0286 IMG_0039 terras

Wat een verrassing, door een mooie poort ga je de tuin in. In het midden op een verhoging het zeshoekige prieel. Het Prieel is omringd door een grasveld en een prachtige border met grote groepen vaste planten en heesters. Je kunt er heerlijk zitten, genietend van een lekkere cappuccino, koffie of thee van de specialisten Blanche Dael uit Maastricht met huisgemaakte taart; een lekker lunch of als je van tevoren reserveert: een High Tea. De bediening legt vriendelijk en uitgebreid de diverse arrangementen uit.

20160709_115831_HDR
Wij genoten van een heerlijke bosbessen en zure kersentaart. Jammie!

Naast de Theetuin ligt nog een Oranjerie (in aanbouw) en diverse andere velden. Allen duidelijk nog in ontwikkeling. Ik ben erg benieuwd wat ze met dit complex gaan doen? Feesten en partijen?  Meer activiteiten bij slecht weer of in de winter?

IMG_0268 IMG_0274 IMG_0042 IMG_0053

Voor meer foto’s klik hier naar de foto site van Hans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.