Fietsend naar de Cartierheide

38,5 km en volgens Google maps 1 uur en 58 minuten fietsen. Iets klopt hier niet…

KAART

We vertrokken om half 11 en waren om kwart over 3 ’s middags weer terug…. Als je daar 1x een terrasje voor een lunch en 1x een terrasje voor een frisje van aftrekt, dan fietsen we behoorlijk langzamer als de Googlefietser. Mijn derrière vertelt me dat ze intens blij is met mijn speciaal voor haar gekochte brede, dubbel geveerde zadel en mijn rug vertelt me dat ze ½ uur voor einde fietstocht al zin had in een paracetamol. Maar al die mopperaars vergeten dat de dame in kwestie vreselijk aan het genieten was. We zullen de harde zuidwestelijke wind maar als oorzaak aanwijzen…

03-DSCN2689

 

Een prachtige route door een mooi bos richting Cartierheide liet ons een sprookjesachtig tapijt van dennennaalden en mos zien, bezaaid met dennenappels. Midden in het bos stopten we voor foto’s en raakten even aan de praat met een oude heer in een scootmobiel. Ik schatte hem rond de 85. Maar nog altijd op stap met dichtgeknoopte regenjas en sjaal. Voor hem was het bos een paradijsje.

IMG_0556 IMG_6921 IMG_6916 IMG_6918

Ik verheugde me op de bloeiende heide maar heb daar geen foto’s gemaakt, de heide is erg verwaarloosd en meer een bos en grasland geworden, zo jammer. Dit stuk was ook behoorlijk druk. Een grote groep expats reed met ons op. We hoorden Engels, Amerikaans en Spaans door elkaar heen. Allen met helmpjes en begeleid door een zeer norse, kleine vrouw zonder enig gevoel voor humor, auw…geen wonder dat er goed naar haar geluisterd werd.

Voor Eersel bij camping Ter Spegelt was het tijd voor een frisje en een halfuurtje mensen kijken. Je merkt dat dit gedeelte van Brabant behoorlijk toeristisch is. Tja en wat doe je als je door Eersel fietst… stoppen voor een ijsje natuurlijk.

IMG_6927 IMG_6928 IMG_6939 IMG_6932

Verder naar de Tinteltuin, even er doorheen lopen als we in de buurt zijn en dan weer door naar Walik en Riethoven en naar huis.

IMG_6944

Wat kan afstappen dan fijn zjin…….

Zadelpijn

Meer foto’s op de website van Hans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.