Een uitstapje in Noord-Limburg

pano theetuin de roode vennen

Als ik jullie een tip mag geven voor een uitje in Noord Limburg: begin dan met een bezoek aan de Theetuin De Roode Vennen in Broekhuizen. Afslag Horst, neem daar de Lottumseweg, sla linksaf de Onkelweg op tot je op de Broekhuizerdijk uitkomt, Sla rechtsaf, de weg gaat over in de Horsterweg, na een mooie toch door een bos van Staatsbosbeheer komt je aan de linkerkant de borden tegen die naar de Theetuin verwijzen. Vanuit de openbare weg ga je door een indrukwekkende poort de oprijlaan in richting kleine parkeerplaats. Bordjes met pijlen Theetuin wijzen je de weg.

IMG_0287 IMG_0289

Wat een verrassing, omgeven door hoge heggen ga je de tuin in. In het midden op een verhoging staat het zeshoekige prieel. Dit is omringd door een grasveld en een prachtige border met grote groepen vaste planten en heesters. Je kunt er heerlijk zitten, genietend van een lekkere cappuccino, koffie of thee met huisgemaakte taart; een lekker lunch of als je van tevoren reserveert: een High Tea. Wij genoten van een heerlijke bosbessen en zure kersentaart. Jammie!

20160709_115831_HDR

Naast de Theetuin ligt nog een Oranjerie (in aanbouw) en diverse andere velden. Allen duidelijk nog in ontwikkeling.  Vanuit de Theetuin starten wandel- en fietsroutes.

IMG_0290

Vanuit Broekhuizen zijn we met het pontje overgestoken naar Arcen centrum. Een leuk klein marktplein, boordevol met terrasjes en veel toeristen. Heel begrijpelijk, wat ligt dit mooi. Net buiten het plaatsje zijn grote parkeerterreinen aangelegd. Je kunt er heerlijk een stukje langs de Maas oever wandelen.

IMG_0294 IMG_0295 IMG_0301 IMG_0303

De volgende tip is: IJs van Clevers…. Tja het was een calelorie rijk dagje… geen handijsje dit keer, maar een Coupe. Ja met hoofdletter. Voor mij de yoghurt aardbei voor Hans de zomer schepijs coupe.

IMG_0078

Clevers heeft een mooie terras aan de Maas. Maar ook binnen zijn genoeg zitplaatsen.  Het vriendelijke personeel wisselt met het grootste gemak tussen Nederlands en Duits.

IMG_0306 IMG_0307  IMG_0081 IMG_0085

Voor ons spreekt het dan vanzelf dat de volgende stop de Kasteeltuinen zijn. Even  het kasteel binnengelopen om de pas gerenoveerde stijlkamers te bekijken. Dan lekker rondwandelen, genieten van de rozen. Je kunt goed zien dat niet iedere roos last heeft van de overvloedige regen die we de laatste weken gehad hebben.

IMG_0320 IMG_0313 IMG_0315 IMG_0318

Ik voel me wel geroepen om te waarschuwen, er is een groot nadeel aan de Kasteeltuinen .. je kunt alleen het park inlopen via de winkel, tja en buiten de winkel staan rozen in potten… je raad het al, we zijn weer een roos rijker. “Heidetraum” als hoog stammetje. Hans kreeg nog een uitgebreide snoei instructie bij het afrekenen.

20160709_153045_HDR

Thuis gelijk bakken opnieuw ingedeeld en de stamroos een ere plek gegeven. Een heerlijk relaxte dag, volgende week maar een volledige ban op tussendoortjes, wijntjes, koekjes e.d. …. Maar dat heb ik er wel voor over!

IMG_0338

 

Voor meer mooie foto’s klik hier naar de fotosite van Hans