Keizersgracht op een kussen

Een nieuw kussen, natuurlijk Amsterdam!

Mijn andere Amsterdam kussen lag nogal eenzaam op de bank, ik had nog stof liggen en daarom ben ik 2 maanden geleden weer begonnen met een nieuw project.  Amsterdam blijft fascineren, vooral de talloze bruggen en de vele bomen. Helaas bleek dat ik zelf geen goede foto had waarop een brug goed tot zijn recht kwam, daarvoor moet je vanaf het water een foto maken en ik moet bekennen dat ik 8 jaar was toen ik voor het laatst in een rondvaartboot over de grachten gevaren ben. Gelukkig vond ik op de site van Lovers een mooie avondopname van de Amstel naar de Keizersgracht. Voor Amsterdam kenners: even voorbij het Hermitage museum.

De foto van Lovers

De foto eerst omgezet naar een tekening met het fotobewerkingsprogramma, daarna mijn eigen interpretatie gemaakt. Dat gaat erg makkelijk met een lichtbakje als je geen ster bent in tekenen.

Foto bewerkt met Adobe Photoshop Elements

Mijn eigen interpretatie

Na vele experimenten en even vele mislukkingen heb ik via een Canadeese online winkel geweldige folie gevonden: Sulky Sticky Fabri-Solvy. Vellen die bijna het A4 formaat hebben waar je met een laserprinter een tekening op kunt afdrukken. Daarna verwijder je de achterkant en plakt de tekening op je stof. Ik ben heel enthousiast, het werkt erg fijn, verschuift niet en is makkelijk verwijderbaar. Daarbij is het een geweldige manier om kleine lijntjes op stof te krijgen.

Vele uurtjes later is het genieten van de tekening, hij “groeit” bij ieder gestikt lijntje. Heerlijk ontspannend om te doen. Ieder lijntje is enkel stiksel, dit in tegendeel tot mijn vorige kussen, dat veel schetsmatiger is opgezet. Als je goed kijkt zie je mensen op de brug staan, ik heb zelfs geprobeerd om een selfie makend stel te borduren.. ontdek je ze?

 

De achterkant is een heerlijke warboel van draden, ik heb draad voor draad naar achteren gestoken. Als het werk klaar is knip je de overtollige folie weg. De volgende stop is het “magische” van de folie. In warm water lost deze op, dwarrelt in het water los van de stof. Heel spannend om te zien, want hoe ziet het resultaat er uit?

Super spannend, maar het is gelukt

Het bankje is vol, de kussens zijn af. Stiekum al zin in een volgend thema, dit keer met kleur. Of dit gaat lukken?

Nu met een boek op de bank! Lekker zacht genieten.