Oirschot, Oisterwijk, Heusden & Arcen

Het begon zaterdagochtend, mijn voorraad stofjes was niet meer zo groot, en iedere hobby naaister weet, je kunt nooit genoeg lapjes hebben. Ik kan nergens zo goed een keuze maken als in Tilburg, bij Van Gool of bij Textielstad, ze liggen vlak bij elkaar.

We zijn niet rechtstreeks naar Tilburg gereden, afslag Oirschot en het plaatsje in, wat een leuk oud centrum met gerestaureerde pandjes en smalle straatjes. Op de markt gestopt en in de Gelagkamer aangelegd voor koffie met een heerlijk schuimtaartje (ja een zwak punt van mij…) 20160430_115306_HDR

Van daaruit richting Oisterwijk. Nooit geweten dat dit plaatsje zo mooi in de bossen ligt. Het centrum heeft een zekere allure met brede straten, winkels en mooie gevels. Brabant heeft zo zijn plekjes!

Bij Textielstad was ik op jacht naar lapjes voor zomerbloesjes. Ze zitten in een nieuwe hal, je weet niet wat je ziet als je binnenkomt, groot! Ik voel me dan alsof ik in het walhalla der stoffen ben en loop van tafel naar tafel, sjouw met rollen, vergelijk, leg weer terug. Pak nieuwe erbij, het is een hele onderneming, maar neem me dit niet af, bied niet aan te helpen met sjouwen, ik word dan heel bezitterig. Gewoon laten gaan. Hans is er al heel goed in aan het worden. En ja hoor 4 x een keuze kunnen maken, 1 rits en een perskussentje, 2x vlieseline op naar de kassa.

Van de lapjes naar Heusden Vesting. Helemaal verliefd op dit plaatsje. Hier zou ik wel zou willen wonen.

20160430_135930_HDR 20160430_142613_HDR

Al weet ik niet hoe druk het in het toeristenseizoen is. Kan dan tegenvallen, geen idee hoe de bewoners hier tegenkunnen. De huizen zijn in het centrum als opgepoetst en opgewreven. Bijna allemaal anders, van kleine arbeiderswoningen tot bijna grachtenpanden. We hebben heerlijk gedwaald door de straten en over de wallen.

20160430_142806_HDREn ja ook hier weer koffiegedronken aan een klein haventje. Wel spijt dat ik mijn camera niet had meegenomen, de foto’s zijn met mijn telefoon gemaakt.

20160430_142950_HDR 20160430_142847_HDR

Zondagmiddag scheen de zon zo lekker dat we weer erop uit zijn gegaan. Voor het eerst dit jaar naar de Kasteeltuinen in Arcen.

IMG_8832

Lekker 2 uur door de tuinen geslenterd, van fotomoment naar fotomoment. Niet alle foto’s zijn gelukt maar ik leer mijn nieuwe camera steeds beter kennen.

IMG_8852 IMG_8849 IMG_8834 IMG_8825

In de kasteeltuinen kwamen we nog Corsomensen tegen, onze oud-voorzitter met zijn vrouw! Ook heerlijk aan het genieten. Leuk om elkaar weer even te spreken.

IMG_8813 IMG_8861 IMG_8857 IMG_8856

 

Ik kan heerlijk uitgerust aan de maandag beginnen morgen. Helemaal uitgestrest! (dat was deze keer geen kleine klus) En ja ik hoor mijn collega’s ook uitgetaart…

20160501_143220_HDR