Vakantie herinnering aan Montbrun Les Bains

Deze keer een eigen foto bewerkt tot een afbeelding op een kussen.   De foto is gemaakt in een middeleeuws stadje, Montbrun les Bains bij de Belfroi, tijdens onze vakantie (juni 2017). Vanaf het terras voor de stadspoort had je een prachtig uitzicht over het dal en het café serveerde overheerlijk ijs. Nodeloos te zeggen dat we er regelmatig kwamen, we blijven snoepers. Ik was zo weg van de plek dat ik nog een keer terug gegaan ben om een foto te maken die ik kon gebruiken voor een creatief werkje.

 

 

Thuis heb ik van de foto eerst een tekening gemaakt met FotoSketcher, daarna die tekening simpeler weergegeven en met behulp van textielcarbonpapier op stof overgebracht.

Het volgende weekend was het prachtig weer en ben ik heerlijk in de tuin gaan zitten met mijn kwastjes en de textielverf. Het was genieten om de juiste kleurtjes te mengen. Ik krijg het plezier in schilderen weer terug.

 
Na drogen en strijken (fixeren van de verfstoffen) heb ik eerst een stabilisatorvlies op de achterkant van de stof geregen. Daarna de tekening overgebracht op een soort textielsticker en die exact over het schilderwerk geplakt.   Dit is redelijk gelukt, afgezien van het onderste raam bij het huis aan de rechterkant, daar is de schildering iets verschoven ten opzichte van het stikwerk.

 
Weer een stap verder. Achter de naaimachine om de zwarte stiklijntjes aan te brengen. Ieder draadje van ieder lijntje moet naar achteren gestoken worden met een naald. Daar werd ik af en toe wel een beetje kriegel van…
Hier heb ik een aantal weekenden over gedaan voordat alle lijntjes erop stonden. Zeker weten of het gelukt is weet je pas als de sticker eraf is.


De sticker week je eraf in water en langzaam zie je het resultaat komen. Gauw een foto van gemaakt, ik blijf het spannend vinden of de verf wel “pakt”. Maar ik heb geluk, na een eerste wasbeurt ziet het geheel er mooi uit.


Een stukje Frankrijk op de bank!